Rel bij voorstelling van nieuwe Brusselse taxi's

Bij de voorstelling van de nieuwe Brusselse taxi's is opschudding ontstaan. Woedende taxichauffeurs protesteerden en verhinderden eerst de onthulling van de nieuwe wagens. Ze bekogelden de auto's later met eieren.

De nieuwe wagens zouden voorgesteld worden door de Brusselse minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) aan de taxistandplaats aan het Centraal Station. Toen Grouwels aankwam, werd ze omsingeld door tientallen woedende taxichauffeurs. Met hun taxi's blokkeerden ze ook de omgeving van het station. De chauffeurs zijn niet te spreken over het nieuwe uitzicht van de taxi's en ze vrezen dat ze voor de kosten zullen moeten opdraaien.

Nochtans zijn de nieuwe kleuren een onderdeel van het sectorakkoord dat Grouwels afgelopen zomer sloot met alle vertegenwoordigers van de taxisector zelf. Volgens de taxichauffeurs houden hun vertegenwoordigers echter geen rekening met hen.

Toen de bewuste nieuwe taxi uiteindelijk onthuld werd, werd hij bekogeld met eieren. De politie moest erbij komen om de gemoederen te bedaren.