Schrijver Harry Mulisch is "ernstig ziek"

De Nederlandse schrijver Harry Mulisch (83) is "ernstig ziek". Dat heeft zijn vriend Marcel van Dam gezegd aan het Algemeen Dagblad en het nieuws is bevestigd door zijn uitgeverij De Bezige Bij.

Volgens De Bezige Bij gaat de gezondheidstoestand van de schrijver al een tijd achteruit en was het in kleine kring al langer bekend dat hij ziek was.

Mulisch is de auteur van boeken als "De aanslag", "Het stenen bruidsbed" en "De ontdekking van de hemel". Hij publiceerde al een tijdje geen nieuw werk meer, maar is een van de grootste schrijvers van de naoorlogse Nederlandstalige literatuur.

Hij werd bekroond met de belangrijkste literaire prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs, de Prijs der Nederlandse Letteren en de Libris Literatuurprijs. Mulisch werd ook al vaak genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Meest gelezen