22.500 euro voor werk van Charles Darwin

Een zeldzaam boek van de Britse evolutiebioloog Charles Darwin heeft op een veiling in Amsterdam 22.500 euro opgebracht. "Het is iets minder dan de vraagprijs van 27.500 euro, maar toch een heel mooi bedrag voor een heel zeldzaam boek met het handschrift van Darwin", meldt een woordvoerder van de boekhandel Berger & De Vries.

De antiquaire boekhandel Berger & De Vries bood de eerste druk van "The effects of cross and self fertilisation in the vegetable kingdom" uit 1876 te koop aan op de beurs Amsterdam Antiquarian Book.

Het boek van Charles Darwin bevat een handgeschreven opdracht van de grondlegger van de evolutieleer. "With the kind regards of the author", schreef Darwin aan de ontvanger, de Duitse bioloog Robert Caspary. Het kwam zelden voor dat Darwin een opdracht in zijn boeken schreeff.