Amerikaanse blondine is Miss World 2010

Miss USA Alexandria Mills is in Sanya in China uitgeroepen tot Miss World 2010. De 18-jarige Amerikaanse blondine won de schoonheidswedstrijd voor Miss Botswana Emma Wareus en Miss Venezuela Adriana Vasini.

De verkiezing van Miss World was aan zijn 60e editie toe. Alexandria Mills volgt Kaiane Aldorino uit Gibraltar op als mooiste vrouw van de wereld. Mills barstte in tranen uit toen ze door Aldorino gekroond werd op het podium.

Alexandria Mills behoorde samen met Miss Puerto Rico en Miss Ierland tot de favorieten voor de schoonheidswedstrijd. De blonde winnares is 18 jaar en meet 1,75 meter. Haar ambitie in het leven is lerares worden.

"De beste dingen in het leven zijn het waard om voor te wachten, voor te vechten, erin te geloven en ze nooit te laten schieten", zei Mills voor aanvang van de wedstrijd. Ze won voor Emma Wareus (foto links) uit Botswana en Adriana Vasini uit Venezuela.

De Belgische kandidate Cilou Annys uit Brugge kon geen potten breken tijdens de internationale schoonheidswedstrijd. In totaal namen meer dan 100 missen deel aan Miss World 2010. Miss World werd voor het eerst georganiseerd in 1951.