En het grootste glas wijn staat in ... Libanon!

Op het wijnfestival in Beiroet in Libanon is een nieuwe record gebroken: het grootste wijnglas ter wereld. Het glas is 2,24 meter hoog en heeft een diameter van 1,65 meter, goed voor 1.577 liter wijn.

Het glas is een design van de architecten Walid Richa en Moussa Zakharia. Het werd zorgvuldig opgemeten door Elizabeth Smith van Guinness World Records. "Het vorige record van grootste wijnglas staat op naam van Portugal en is al 12 jaar oud. Ik ben heel trots om te kunnen aankondigen dat Libanon een nieuw record heeft gevestigd."

De organisatoren van het wijnfestival hebben na de opmeting zo'n 100 flessen wijn leeggegoten in het glas. "Dit glas brengt alle wijnproducenten van het land bijeen", zegt Nada Farah van het wijnfestival. Met het nieuwe record willen de organisatoren de Libanese wijn wereldwijd promoten.

Vreemd genoeg heeft geen enkele gast van het glas gedronken, mogelijk had het iets te maken met de mengelmoes van rode, witte en rosé wijn?

lees ook