Geldkoeriers staken, pensioenen te laat

Door de staking bij het geld- en waardetransportbedrijf Brink's hebben zo'n 1.700 Belgen hun pensioen niet gekregen. Zij ontvangen eerstdaags een brief met de boodschap dat ze hun pensioen kunnen afhalen in een postkantoor in de buurt.

Bpost regelt de uitbetaling van de pensioenen van zo'n 140.000 Belgen aan huis. Brink's staat in voor het vullen van de omslagen en het vervoer naar de postcentra. Door de staking bij Brink's konden gisteren niet alle pensioenbetalingen doorgaan.

Volgens Piet Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost, ontvangen de 1.700 betrokkenen ten laatste dinsdag een brief dat ze hun pensioen op het postkantoor kunnen afhalen. "Dat is normaal het dichtstbijzijnde postkantoor", zegt Van Speybroeck.

"Als de staking bij Brink's nog lang voortduurt, volgen we dezelfde procedure. We willen er immers voor zorgen dat iedereen zijn pensioen krijgt, eventueel met een minimum aan vertraging", aldus de woordvoerder van Bpost.