Missen zeggen soms de "domste" dingen

Miss World 2010 komt eraan en dan wordt het niet alleen uitkijken naar wie de mooiste wordt, maar ook naar wat de missen zoal te zeggen hebben. "World peace" is het meest gekende antwoord. Maar wanneer er dieper op een antwoord wordt ingegaan, loopt het soms fout. We zetten enkele nonsensicale antwoorden van schoonheden op een rijtje.

Aan Miss Teen South Carolina (zie foto boven) werd in 2007 gevraagd hoe het komt dat slechts 20 procent van de Amerikanen de Verenigde Staten op een wereldkaart kunnen aanduiden. "Ik geloof persoonlijk dat Amerikanen uit de VS niet in staat zijn dat te doen, omdat sommigen daarbuiten in ons land geen kaarten hebben en ik geloof dat onze opvoeding zoals in Zuid-Afrika en Irak en overal dus, en ik geloof erin dat het zou moeten, onze opvoeding hier in de VS zou de VS moeten helpen, zou Zuid-Afrika, Irak en andere Aziatische landen moeten helpen, zodat we een toekomst voor onze kinderen kunnen opbouwen", was haar vreemde antwoord.

De toen 18-jarige Lauren Caitlin Upton bleef na deze onzin gewoon verder glimlachen, want, zo zou ze later zeggen, "ze begreep de vraag eigenlijk niet". Ze werd een bekend fotomodel en sloot een lucratief contract met het modellenagentschap van Donald Trump.

"Geen borstimplantaten in de Bijbel"

Miss Panama-kandidate Giosue Cozzarelli moest in 2009 uitleg geven over een quote van de Chinese filosoof Confucius: "Confucius was degene die de verwarring uitgevonden heeft en daarom, uh, een van de meest klassieke, hij was een van de Chinese, Japanse die een van de meest klassieke is. Bedankt."

Ze verklaarde de uitgebrachte onzin later als volgt: "Een van de juryleden had ons vooraf gezegd dat we steeds moesten blijven spreken. Het komt er niet op aan wat je zegt, zolang het met de nodige overtuiging gezegd wordt, zal het geloofwaardig zijn." Meer dan een lokaal fotomodel zit er voor haar voorlopig niet in.

Aan Miss Californië 2009, Carrie Prejean, werd gevraag of God iets zou kunnen hebben tegen borstimplantaten. "Nee, ik denk niet dat er iets verkeerd is om als christen je borsten te laten vergroten. Ik denk dat dat een persoonlijke beslissing is. Ik zie nergens in de Bijbel staan dat men geen borstimplantaten mag hebben."

Haar conservatieve antwoord over homohuwelijken kostte Prejean (zie kleine foto links) later de Miss USA-titel. Ze publiceerde daarna een boek met als titel "Still standing: the untold story of my fight against gossip, hate, and political attacks".

Miss Hawaï Nadine Tanega bleek in 1994 haar land niet echt te kennen. "We zijn het land van de prominente figuren. Van de rotskusten van Hawaï tot de mooie zandstranden van Hawaï. In Amerika voel je je thuis", aldus Tanega, die nadien nog enige bekendheid verwierf als model.