NAVO doodt 80 taliban in Afghanistan

In de oostelijke provincie Paktika in Afghanistan zijn 80 talibanrebellen gedood toen ze een aanval uitvoerden op een basis van de NAVO-vredesmacht ISAF. Dat heeft het provinciebestuur van Paktika bekendgemaakt.

Bij de aanval zijn ook 5 buitenlandse soldaten gewondgeraakt. De aanval vond plaats in het midden van de nacht nabij de grens met Pakistan. Een grote groep taliban was vanuit dat land Afghanistan binnengekomen en viel een afgelegen basis van de ISAF aan.

De rebellen zetten mortieren, raketwerpers en automatische geweren in tegen de basis. De basis heeft daarop steun gekregen van andere NAVO-luchttroepen die de aanvallers hebben gebombardeerd. Het kwam nog tot hevige gevechten, maar uiteindelijk is de aanval afgeslagen.

Paktika ligt in het oosten van Afghanistan, nabij de grens met Pakistan. De taliban steken vanuit dat land geregeld de grens over om aanvallen uit te voeren. In die streek zijn vooral Amerikaanse troepen actief.