Nu ook op Facebook: Queen Elizabeth II

Nadat ze eerder al een Twitter-pagina had aangemaakt, verschijnt de Britse koningin Elizabeth II morgen ook op die andere populaire socialenetwerksite Facebook. Maar vriendjes worden of de Queen "poken" zal u niet lukken.

De Facebookpagina van de Queen zal normaal gezien vanaf morgen online zijn. Het wordt geen persoonlijke pagina van de Queen, de pagina zal "The British Monarchy" heten. Facebookgebruikers kunnen de Queen dan ook niet toevoegen als vriend en "poken" zit er al helemaal niet in. Ze kunnen de pagina wel "leuk vinden", nieuwsupdates over de Britse monarchie verschijnen dan op hun nieuwsoverzicht.

Het laatste nieuws over het koningshuis, informatie over koninklijke evenementen, het zal allemaal op de pagina staan, met ook een kaart van Groot-Brittannië waarop de evenementen te vinden zijn. Britten die de koningin en haar familie willen spotten, weten dus waar ze moeten zijn.

Het internet is geen onbekende voor de Queen, e-mails schrijven doet ze al langer dan vandaag. De Britse monarchie heeft sinds dit jaar ook een pagina op Flickr en sinds vorig jaar een pagina op Twitter. In 2007 ontdekte Buckingham Palace YouTube en maakte een eigen kanaal aan met filmpjes over het koningshuis.

Meest gelezen