Twee gewonden bij eerste herfststorm

Na de herfststorm van gisteren is grote schade uitgebleven. In Opglabbeek zijn wel twee mensen gewond geraakt toen ze op een camping onder een omgewaaide boom terechtkwamen.

De slachtoffers, een man uit Boom en een man uit Turnhout, waren nog maar net op het recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek aangekomen toen ze onder een boom belandden. Ze zijn met verwondingen aan hoofd en benen naar het ziekenhuis gebracht. De boom beschadigde ook twee stacaravans, een voortent en een tuinhuisje.

In Gingelom rukte een omgewaaide boom de elektriciteitskabels af, in de Irisstraat in Sint-Truiden waaide een gedeelte van een dak weg. In Kiewit-Hasselt werd het dak van de kerk beschadigd en in Ham waaide de schoorsteen van een huis.

In Mechelen is een groot deel van de gevel van het Hof Van Cortenbach, een historisch 16e-eeuws gebouw, ingestort. De brokstukken kwamen op een auto terecht, maar de bestuurder raakte niet gewond. In 's Gravenwezel en Schoten vielen er bomen op de weg, de brandweer moest ook bomen ruimen in Merksplas en Oud-Turnhout. Verder was er lichte wateroverlast onder meer in Lier, Brecht, Malle en Westerlo.

In Eeklo heeft de brandweer de bekleding van de zijgevel van een huis moeten vastmaken, die was losgekomen door rukwinden. In Sint-Niklaas is een straat ondergelopen door een verstopte riool.

In Brussel moest de brandweer hier en daar wat omgevallen bomen, lichtreclames en reclameborden opruimen.

Meest gelezen