7 mensensmokkelaars opgepakt in Dendermonde

Het parket en de federale gerechtelijke politie in Dendermonde hebben een bende mensensmokkelaars opgerold die enkele honderden illegalen via vrachtwagens naar Groot-Brittannië brachten. Zeven verdachten zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Dendermonde.

De bende was al geruime tijd actief en organiseerde transporten van illegalen uit India en Pakistan naar Groot-Brittannië. Volgens een eerste schatting gaat het om enkele honderden illegalen. De verdachten gebruikten vooral de parking langs de E40 in Wetteren en soms ook de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden. De illegalen werden in laadruimtes van vrachtwagens verborgen en clandestien Groot-Brittannië binnengesmokkeld. Ze betaalden voor de overtocht zo'n 800 euro per persoon.

De zaak startte toen op 4 november een politiepatrouille twee Indiërs oppakte in de buurt van het spoorwegstation van Wetteren. "Deze twee personen bleken "passeurs" te zijn", zegt Renzo Ottoy, woordvoerder van het parket. "Ze begeleidden illegalen naar autosnelwegparkings om hen daar te verstoppen in vrachtwagens die richting Groot-Brittannië rijden." Op 13 november werd de bende helemaal uitgeschakeld door de aanhouding van de laatste twee bendeleiders.

Door de aanhouding van in totaal zeven personen werd een belangrijke internationaal opererende bende mensenmokkelaars opgerold, stelt het parket.