"Daders homejacking waren autokopers"

De daders die gisteravond drie leden van een gezin in Wemmel hebben doodgeschoten, deden zich voor als potentiële kopers van een auto. Het gerecht heeft een robotfoto van één van de daders verspreid die ze opstelden aan de hand van een beschrijving van de vriendin van de zoon van het gezin. Zij raakte zwaargewond.

De mannen die gisteravond aanbelden bij het gezin in Wemmel, hadden waarschijnlijk een afspraak gemaakt om een auto te komen bekijken die te koop stond. Twee daders zijn het huis binnengegaan, maar wat er dan gebeurd is, is nog een raadsel.

Vaststaat dat er buitensporig geweld is gebruikt. "Iemand heeft de politie van Wemmel opgeroepen met de melding dat er een aanval was geweest in hun huis door daders die zich als kopers van een wagen hadden aangediend. Toen de politie ter plaatse kwam, werd vastgesteld dat drie slachtoffers overleden waren", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

De ouders, een advocaat en zijn echtgenote, en hun zoon werden gedood met kogels in het hoofd. Een vierde slachtoffer, de 22-jarige vriendin van de zoon, raakte zwaargewond. Deze laatste kon ondanks haar verwondingen toch praten en gaf een beschrijving van een van de daders.

Het gaat om een man van het Afrikaanse type, met een lichte huid, die 1,80 meter groot is en Frans spreekt. Hij heeft een snorretje en kort haar. Tijdens de feiten droeg hij klassieke kleding en een zwarte jas. Er werd een robotfoto verspreid. De daders zijn ervandoor met twee auto's van het gezin. Voorlopig blijven ze spoorloos.