"Onze kamer ligt al helemaal overhoop"

Jill & Lauren, de Belgische kandidaten voor het Junior Songfestival, hebben hun eerste nacht doorgebracht in Minsk. Vandaag hebben ze en promofilmpje opgenomen voor de finale van de liedjeswedstrijd in Wit-Rusland. De meisjes hebben de stad ook al bezocht.

Jill & Lauren hebben hun eerste nacht doorgebracht in Minsk. "Het hotel is heel mooi en we hebben de grootste kamer van de Belgische delegatie. Gelukkig maar, want ze ligt al helemaal overhoop", klinkt het.

In de loop van de dag hebben de zangeressen een kort filmpje ingeblikt met hun dansers. Het filmpje zal zaterdag tijdens de finale van het Junior Songfestival uitgezonden worden. Daarna namen de Belgische kandidaten samen met alle andere deelnemers het nummer "A day without war" op ten voordele van Unicef.

Tussen de opnames door hebben Jill & Lauren Minsk bezocht. "Het is een hele mooie, maar vooral grote stad. Het valt ons op hoe proper het hier is", melden de meisjes. Zaterdag nemen ze met "Get up!" deel aan het Junior Songfestival.

"Vanavond is er tijd voor plezier. Dan hebben we een feestje met alle landen en dat wordt super leuk", blikt Jill vooruit. Morgen vindt de eerste repetitie op het grote podium in Minsk plaats.