Bom uit WO II gevonden nabij NAVO-gebouw

In Evere is de Leopold III-laan enkele uren afgesloten nadat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. De ontmijningsdienst DOVO heeft het springtuig nog niet onschadelijk gemaakt. Morgen worden de werkzaamheden hervat.

De 320 kilo zware bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt bij tunnelwerken op enkele honderden meters van het NAVO-hoofdkwartier. De Leopold III-laan werd enkele uren in twee richtingen afgesloten. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse, maar heeft haar werk in de late namiddag onderbroken wegens de invallende duisternis. Morgen worden de werkzaamheden voortgezet. Wellicht blijft de Leopold III-laan gewoon open.

Het zou volgens de politie kunnen gaan om een Duitse bom omdat het bewuste gebied in 1940 zwaar gebombardeerd werd door het Duitse leger. In de toekomst kunnen daardoor nog andere projectielen in de zone worden aangetroffen. Begin november liet DOVO reeds een bom van 50 kilo ontploffen op het terrein.