Drie weken samenleven met 400 spinnen

De Australiër Nick Le Souef verblijft de komende drie weken in de etalage van zijn winkel, waar hij het gezelschap krijgt van 400 spinnen. Le Souef hoopt hiermee 50.000 dollar (36.000 euro) in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen.

“Ik ben een beetje gek om dit te doen”, geeft de Australiër toe. En het klopt ook, want lang niet alle spinnen zijn ongevaarlijk. Zo zal er onder meer een redbackspin rondkruipen. Die spin is dodelijk, al is het gevaar minder groot dan vroeger, toen er nog geen antigif was ontwikkeld.

Le Souef heeft geen schrik om door een spin gebeten te worden. “Ik ben al eens gebeten door slangen en gestoken door roggen of andere gevaarlijke vissen, maar nog nooit door spinnen”, zegt hij.

Volgens de Australiër zullen de spinnen vooral aandacht besteden aan de levende kakkerlakken en sprinkhanen die ze gedurende de drie weken als voedsel zullen krijgen.

lees ook