Kris Peeters en prins Filip in rampgebied

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft het overstroomde gebied in Sint-Pieters-Leeuw en Londerzeel bezocht. Ook prins Filip kwam slachtoffers en hulpverleners een hart onder de riem steken.

Kroonprins Filip bracht een bezoek aan ondergelopen gebieden in Vlaams- en Waals-Brabant samen met ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) en de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte. 

Filip werd in Ruisbroek ontvangen door burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) van Sint-Pieters-Leeuw. De prins maakte ook tijd voor getroffen inwoners en begroette de hulpverleners. Daarna ging hij naar Tubeke.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) was vanmorgen al in Sint-Pieters-Leeuw. Ook hij had lof voor de hulpverleners. Hij woonde ook een crisisvergadering bij, waarop overigens bleek dat er van een dijkbreuk langs het kanaal Brussel-Charleroi geen sprake was. "Het water is over de dijk gestroomd. Het is de allereerste keer dat zoiets gebeurt. We moeten bekijken of de sluizen correct gewerkt hebben en goed op elkaar waren afgestemd."

Later vanmiddag bracht Peeters, samen met Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) een bezoek aan Londerzeel. Hij kreeg er uitleg van burgemeester Jozef De Borger (CD&V, kleine foto).

Intussen hebben ook de voorzitters van Kamer en Senaat, André Flahaut en Danny Pieters, hun deelneming aan de slachtoffers van de ramp betuigd. Ze brengen ook hulde aan het werk en de inzet van de verantwoordelijken op alle bestuursniveaus, aan de brandweer, de civiele bescherming, het leger en de vrijwilligers die hulp verleenden en nog steeds verlenen aan de slachtoffers van de overstromingen.