Noodweer maakt ook een dode in Vlaanderen

Het noodweer van het afgelopen weekend heeft ook in Vlaanderen een dodelijk slachtoffer gemaakt. In Malle kwam een 85-jarige man door onderkoeling om het leven nadat hij met zijn wagen vast kwam te zitten.

De man raakte in Oostmalle klem met zijn wagen. Nadat hij om hulp ging, raakte hij verdwaald en kwam even later zelf vast te zitten in de modder om uiteindelijk door onderkoeling te sterven.

"Rond 16.50 uur kregen we een oproep voor een onrustwekkende verdwijning van een 85-jarige man uit Malle. Zijn wagen werd snel teruggevonden aan de Beersendijk. Het voertuig was vast gereden in de modder en van de bestuurder was geen spoor", zegt de politie van de zone Voorkempen.

"Daarop zijn we meteen een zoekactie gestart met ondersteuning van de federale politie. Er kwam onder meer een helikopter en speurhond ter plaatse."

Doordat het verhaal van de verdwijning zich snel door Malle verspreidde, kreeg de politie verschillende tips binnen. Rond 23 uur werd het lichaam van de man gevonden. De brandweer kwam nog ter plaatse om hem uit de modder te bevrijden, maar de hulp kwam te laat.