Rockopera over Herman Brood in première

De Amerikaanse rockopera over Herman Brood is afgelopen weekend in Houston in première gegaan. De rockopera werd geschreven door Frank Black, de frontman van de Pixies.

In het stuk beziet Frank Black, gespeeld door zanger Michael Haaga, het leven en werk van Herman Brood, gespeeld door zanger Matthew Kelly. Er is zowel muziek te horen van Herman Brood als van Frank Black.

De Pixies benaderden Koos van Dijk, de voormalige manager van Herman Brood, in 2009 voor het project. "Herman was een grote fan van de Pixies", zegt Van Dijk. "Hij zou helemaal gek worden van trots als hij had kunnen beseffen dat zij nu een rockopera over hem hebben gemaakt."

Van Dijk hoopt dat de rockopera volgend jaar naar Nederland komt. Dan is het tien jaar geleden dat Herman Brood stierf.