Situatie in Wallonië blijft precair

In Waals-Brabant is het provinciaal rampenplan opgeheven. Toch staan er over de taalgrens nog steeds verschillende gemeentes blank. In Henegouwen blijft het peil van de Dender zelfs stijgen.

De grootste problemen zijn er in de buurt van Tubeke in de vallei van de Zenne. Daar zijn vannacht nog eens 400 huizen ontruimd, 30 mensen moesten de nacht doorbrengen in het voetbalstadion en een deel van de stad zit nog zonder elektriciteit. Voorts zijn er ook problemen in de buurt van Waver. Daar blijven de scholen vandaag dicht.

In Henegouwen blijft de situatie precair. Het peil van de Dender zou er nog steeds stijgen. In Deux-acren bij Lessines staat het water tot 1 meter hoog. "Pompen heeft geen zin", klinkt het bij de brandweer. Soldaten van het leger hebben er afgelopen nacht samen met de brandweer nog een aantal mensen geëvacueerd in bootjes.