Vijf jaar wedde moet niet terugbetaald worden

Een theatertechnicus uit Antwerpen mag de wedde houden die hem tussen 2000 en 2005 is uitbetaald. De man heeft die periode geen dag gewerkt, maar kreeg wel een wedde uitbetaald.

De theatertechnicus was in dienst van de Stadsschouwburg en werd in 1987 uitgeleend aan het Echt Antwaarps Theater, waar hij in 2000 niet meer aan de slag kon. Hij kreeg van de stad te horen dat hij zich beschikbaar moest houden.

Antwerpen stelde in 2005 vast dat de man nog uitbetaald werd en spande een proces tegen hem aan. De stad kreeg zowel in eerste aanleg als in beroep nul op het rekest.

"De stad kan niet weerleggen dat hij zich steeds ter beschikking hield en uit niets blijkt dat hij zich verstopt zou hebben voor opdrachtgevers", klonk het in het arrest. "De stad is zelf nalatig geweest en is tekort geschoten in wat als behoorlijk bestuur beschouwd kan worden."