Waterpeil van Dender blijft stijgen

Terwijl bijna overal in Vlaanderen het water langzaam wegtrekt, blijft Dender onrust veroorzaken. Op verschillende plaatsen langs de rivier is het water in de loop van de dag nog gestegen.
Geraardsbergen zondag

In Ninove is de toestand zo erg dat het rampenplan opnieuw afgekondigd is. In een half uur tijd was het water er 25 cm gestegen. Ruim 50 woningen worden bedreigd, de inwoners zullen indien ze dat willen geëvacueerd worden.

Ook in Zandbergen, een deelgemeente van Geraardsbergen, is het water op sommige plaatsen nog gestegen. Het niveau van de Dender in het centrum van Geraardsbergen is wel langzaam aan het dalen.

In de deelgemeente Overboelare is in de omgeving van de Gaverstraat een elektriciteitscabine geraakt. De herstellingen kunnen pas starten als de cabine watervrij is, zodat de bewoners nog enige tijd zonder elektriciteit zullen zitten. Bewoners die niet langer verder kunnen zonder stroom, kunnen geëvacueerd worden.

In Aalst zijn de Sint-Annabrug en de Denderbrug de hele dag afgesloten geweest voor alle verkeer. De machinekamer van de Denderbrug in de deelgemeente Erembodegem staat onder water zodat de hinder langer kan duren, waarschuwt het stadsbestuur.