15 woningen onbewoonbaar in Ruisbroek

In Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, zijn gisteravond 15 woningen ontruimd na de wateroverlast van de voorbije dagen. Ze zijn voorlopig niet bewoonbaar.

De woningen werden ontruimd in de Vaartstraat in Ruisbroek. De huizen vertonen verzakkingen na de wateroverlast en zijn voorlopig niet bewoonbaar. Een stabiliteitsingenieur zal vandaag nagaan hoe groot het gevaar op instorting is. De bewoners mogen ten vroegste morgen terug naar huis.

In de straten van Sint-Pieters-Leeuw is het opruimen intussen in volle gang. Inwoners mogen alle kapotte huisraad op de stoep zetten. Diensten van de gemeente rijden voortdurend rond om het afval op te halen.

In Londerzeel, waar de situatie gisteren dramatisch was, is het water afgelopen nacht weggetrokken. In de wijk Zavel en aan de Maldersesteenweg is het water bijna helemaal weg. In de wijk Sneppelaar staat wel nog zo'n 15 centimeter water. Het rampenplan blijft daarom van kracht.