4 koperdieven opgepakt na wilde achtervolging

In Deurne zijn gisteravond vier koperdieven opgepakt na een wilde achtervolging. Ze waren gevlucht voor een politiecontrole. Uiteindelijk werden ze ingerekend met behulp van een politiehelikopter.

Een politiepatrouille merkte rond 21 uur een verdachte wagen op in het centrum van Wijnegem. Toen de agenten de auto wilden controleren, ging die er in volle vaart vandoor. Tijdens een wilde achtervolging door Wijnegem en Deurne reed de vluchtende wagen verschillende keren door een rood licht.

Aan de Santvoortbeeklaan in Deurne stopte de wagen. De vier inzittenden vluchtten te voet verder. De politie kon één man meteen oppakken, de andere drie liepen een industrieterrein op. De politie vergrendelde het hele terrein en er kwam een helikopter ter plaatse om mee te helpen zoeken. Uiteindelijk werden de drie mannen opgepakt. Een van hen probeerde nog te vluchten door van een dak te springen en brak daarbij een arm en een been.

In de auto vond de politie een voorraad koper die de mannen wellicht kort tevoren gestolen hadden. Een van de dieven heeft nog een celstraf van vier jaar openstaan in Frankrijk. De vier zijn vanochtend voor de onderzoeksrechter geleid.