David Cameron: "Een grote dag voor ons land"

Groot-Brittannië is helemaal in de ban van de aankondiging van het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Het bericht is de headline op alle nieuwssites en weekt overal reacties los. Premier David Cameron heeft het alvast over "een grote dag voor ons land".

Vanochtend kondigde Clarence House, de officiële residentie van prins Charles, de verloving aan van prins William met zijn vriendin Kate Middleton.

Prins Charles, de vader van William, is "verrukt" door het nieuws. "Ze oefenen al lang genoeg", grapte hij. Ook koningin Elizabeth heeft al laten weten dat ze in de wolken is met het huwelijk van haar kleinzoon.

Ook premier David Cameron (kleine foto) heeft het koppel al gefeliciteerd. "Dit is een grote dag voor ons land. De aankondiging van het huwelijk is ongelooflijk opwindend nieuws en een gebeurtenis die het hele land zal samenbrengen."

Earl Spencer, de broer van Diana en dus de oom van William, noemde de aankondiging "geweldig nieuws". "Mijn familie is erg blij voor hen."