Eén op de vijf tickets voor 3D-film

In juli, augustus en september ging één op de vijf bioscoopbezoekers van Kinepolis naar een 3D-film. Toppers waren "Toy story 3", "Shrek forever after" en "The last airbender". Door het succes van de 3D-films, de toename van het aantal bezoekers en duurdere ticketprijzen stijgen ook de inkomsten uit de ticketverkoop.

De eerste negen maanden van het jaar kreeg Kinepolis 15,8 miljoen bezoekers over de vloer in zijn Europese vestigingen. Dat zijn er 4,4 procent meer dan in dezelfde periode in 2009.

Vooral de Belgische bioscopen lokten meer volk. Van januari tot september lokte Kinepolis in België 7 miljoen bezoekers. Dat is 9,6 procent meer dan vorig jaar. Frankrijk ging licht vooruit, terwijl Spanje en Zwitserland minder filmliefhebbers over de vloer kregen.

In het derde kwartaal steeg het aantal Kinepolisbezoekers in Europa tot 5,5 miljoen, dankzij films als "Inception", "Twilight 3: Eclipse", "The expendables" en in Vlaanderen "Adem" en "Zot van A".