Man opgepakt in zaak homejacking Wemmel

In Luxemburg is een Belgische man opgepakt die in verband zou staan met de drievoudige roofmoord in Wemmel afgelopen zondag. Dat heeft het Brusselse parket bevestigd. De verdachte reed met een van de twee auto's die toen zijn gestolen.

Bij de diefstal van de twee auto's zijn zondagavond drie mensen vermoord: een advocaat, zijn vrouw en zijn 21-jarige zoon. De vriendin van de zoon ligt nog in het ziekenhuis. Zij kon een beschrijving geven van de daders, die zich als autokopers voordeden, waarop de politie gisteren een robotfoto verspreidde. Sindsdien zijn al 18 tips binnengekomen bij de politie.

De politie kon ook een van de gestolen wagens opsporen in Luxemburg, dankzij het antidiefstalsysteem waarmee de auto was uitgerust. De bestuurder ervan werd gisteren rond de middag opgepakt door de Luxemburgse politie. Het gaat om een man met de Belgische nationaliteit die nog niet bekend was bij het gerecht.

Het is echter nog niet duidelijk of de man een rol gespeeld heeft bij de homejacking zondagavond. Het Brusselse parket laat weinig informatie los, in het belang van het onderzoek. De man is al verhoord door de Luxemburgse politie, "maar de inhoud van die verklaring kennen we nog niet", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

"Onderzoeksrechter De Troy heeft een Europees en internationaal aanhoudingsmandaat uitgeschreven, waarmee ook zijn uitlevering is gevraagd. Die kan wel nog verschillende dagen op zich laten wachten. Het is goed mogelijk dat er ondertussen een team Belgische speurders naar Luxemburg trekt om de man daar te ondervragen."

Of de andere gestolen auto ook al is teruggevonden, wil het gerecht niet zeggen. De speurders gaan er overigens nog steeds van uit dat het drama in Wemmel het gevolg was van een uit de hand gelopen autoverkoop.