Monsterfile toch niet de schuld van aannemer

De zware verkeershinder van vanmorgen op de E40 richting Brussel en op de Brusselse Binnenring is niet te wijten aan een aannemer die te lang heeft doorgewerkt. Dat blijkt uit verder onderzoek van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer had vanmorgen aan onze redactie gemeld dat de file op de E40 en de Brusselse Binnenring te wijten was aan een aannemer die een uur langer had gewerkt dan hij mocht. Vanuit Gent stond het verkeer al voor zes uur stil op de E40 richting Brussel. Tijdens de spits was het aanschuiven vanaf Merelbeke.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt nu dat er twee werven waren, waardoor er verwarring ontstond. "Een eerste aannemer verving veiligheidsstootbanden op de E40 ter hoogte van de aansluiting met de Ring, tussen Groot-Bijgaarden en Zellik. Die aannemer is voor 5 uur 's morgens gestopt", zegt woordvoerder Anton De Coster.

"Een tweede werf was er op de Binnenring tussen Asse en Wemmel. Daar had de aannemer de toestemming om tussen 5 en 6 uur 's morgens verder te werken en één rijstrook af te sluiten, wat ook gebeurde. De werken gebeurden dus conform de voorwaarden van het bestek, zodat er geen boetes komen."

Het Agentschap Wegen en Verkeer vermoedt dat de ochtendmist een belangrijke rol heeft gespeeld bij de files.

Volg het verkeer op de voet op deredactie.be: Verkeer.