Onderzoek geopend naar fraude bij Brink’s

Het parket van Brussel heeft een vooronderzoek geopend tegen waardetransporteur Brink's wegens misbruik van vennootschapsgoederen. Dat heeft een woordvoerder van het parket bevestigd.

Het onderzoek is geopend op basis van elementen die in het faillissementsdossier zijn gevonden. Maandag was het openbaar ministerie tijdens de zitting van de Brusselse rechtbank van Koophandel waarin de faillissementsaanvraag behandeld werd, bijzonder scherp voor het bedrijf. De procureur des Konings sprak toen van een “sterfhuisconstructie” en van inbreuken op de wetgeving rond faillissementen, verduistering en witwassing.

Intussen is de situatie bij de waardetransporteur erg onduidelijk. De voorlopige bewindvoerders Alain Zenner en Gérard Delvaux onderzoeken of de activiteiten hervat kunnen worden. De vakbonden blijven intussen de verschillende vestigingen van het bedrijf blokkeren.