The Beatles voortaan ook op site iTunes

Na jaren onderhandelen hebben Apple en platenfirma EMI een overeenkomst bereikt over het aanbieden van de muziek van The Beatles op de digitale mediaspeler iTunes. De nummers van de Fab Four zullen evenveel kosten als nieuwe nummers van hedendaagse artiesten.

Het volledige oeuvre van de Britse popgroep wordt voortaan te koop aangeboden op iTunes. iTunes werd in 2003 door Apple opgestart en is de grootste aanbieder van muziek op het internet.

Apple en Apple Corps, de voormalige platenfirma van The Beatles, vochten jarenlang een juridische strijd uit over de merknaam Apple. In 2007 werd een schikking getroffen.

Intussen worden de rechten van de muziek van The Beatles beheerd door platenfirma EMI. Eerder dit jaar meldde Paul McCartney dat EMI ervoor zorgde dat de muziek van The Beatles nog niet op iTunes werd aangeboden.

De CEO van Apple, Steve Jobs, heeft zich al verschillende keren geout als grote fan van de muziek van The Beatles. De groep uit Liverpool is een van de bekendste groepen uit de geschiedenis van de popmuziek. Voortaan zullen bekende hits als "A hard day's night", "Lucy in the sky with diamonds" en "A day in the life" gedownload kunnen worden via iTunes.

De songs van The Beatles zijn even duur als hedendaagse nummers die worden aangeboden op iTunes. Een afzonderlijk nummer kost 1,29 euro en een volledig album 12,99 euro. De volledige set met de geremasterde platen kan worden gedownload voor 149 euro. De release van die box bracht de Britten in 2009 op de derde plaats in de lijst met bestverkopende artiesten in de VS.