Vande Lanotte brengt verslag uit bij koning

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft vanmiddag verslag uitgebracht bij de koning. Later vandaag zal hij tijdens een persconferentie meer uitleg geven over de berekeningen die de Nationale Bank en het Planbureau hebben gemaakt.

Vande Lanotte bleef ruim anderhalf uur bij de koning. Het is de tweede keer dat de koninklijk bemiddelaar verslag uitbrengt over zijn opdracht. Hij heeft de koning alle cijfers bezorgd van de voorstellen van de verschillende partijen voor een nieuwe financieringswet. Experts van de Nationale Bank en het Planbureau hebben die afgelopen week becijferd. Gisteren sprak Vande Lanotte met vertegenwoordigers van elke partij over hun voorstel.

Ook de vorderingen rond de staatshervorming en Brussel-Halle-Vilvoorde zijn ter sprake gekomen in het onderhoud. Normaal gezien gaat Vande Lanotte nu proberen om zelf een compromisvoorstel over de financieringswet op papier te zetten. Hij gaat daarover in eerste instantie met elke partij apart rond de tafel zitten.

Om 17 uur geeft bemiddelaar Johan Vande Lanotte een persconferentie. U kunt die live volgen in onze videzone en op Eén.