"Gij zult Facebook niet gebruiken!"

Als het aan een predikant in Neptune in New Jersey ligt, komt er een gebod bij: "Gij zult Facebook niet gebruiken!". De man heeft immers gemerkt dat Facebook maar al te vaak leidt tot overspel bij gehuwde koppels en dat moet natuurlijk vermeden worden.

Predikant Cedric Miller heeft in zijn congregatie van pakweg 1.000 mensen gemerkt dat via Facebook een van de partners uit een koppel in contact komt met een oude vlam. Dan wordt er wat gechat, er wordt afgesproken en voor je het weet laait het oude vuur weer op en komt het tot overspel. Twintig koppels zijn volgens de predikant zo al in de problemen geraakt. "De verleiding is gewoon te groot", zo zei hij.

Daarom heeft hij nu 50 gehuwde celebranten voor de keuze gesteld: ofwel hun Facebook-account opgeven of hun functie. En ook de voltallige congregatie zal hij volgende zondag ten stelligste aanraden Facebook vaarwel te zeggen.

Zijn eigen account, die hij naar eigen zeggen gebruikt om in contact te blijven met zijn zes kinderen, gaat hij eveneens afsluiten.

lees ook