"Kuisheid" ontmoet "losbandigheid"

Hun leefwerelden liggen mijlenver uit elkaar, maar voor het goede doel hebben ze een extra inspanning gedaan. In een campagnefilmpje dat jongeren moet aanzetten om een tienerzwangerschap te vermijden en om tenminste veilig te vrijen vinden zelfs de puriteinse Bristol Palin en Mike "The Situation" Sorrentino elkaar. Al blijken ze wel een verschillend antwoord te hebben op de vraag hoe veilig te vrijen.

Het initiatief gaat uit van "The Candie’s Foundation", een organisatie die tieners aanmaant de nodige voorzorgen te nemen om zwangerschappen te voorkomen. Eerder werkten ook al artiesten als Fergie, Macy Gray, Usher en Ashley Tisdale mee aan hun campagnes. Dit keer bracht de organisatie twee tegenpolen samen: Bristol Palin, dochter van de Republikeinse Sarah en zelf (toevallig) tienermoeder, en Mike Sorrentino, de met zijn spieren rollende realityster uit "Jersey Shore" die de veroveringen aan elkaar rijgt.

Wanneer ze elkaar backstage ontmoeten, kan "The Situation" niet begrijpen waarom "B-Palin" geen gebruik wil maken van "zijn situation". "Ik doe aan onthouding", zegt Palin, helemaal niet onder de indruk van Sorrentino’s sixpack. Palin heeft duidelijk haar lesje geleerd, nadat ze op 18-jarige leeftijd een zoon ter wereld bracht en enkele maanden later haar verloving met de vader verbrak. Pälin is niet op andere gedachten te brengen, zelfs niet wanneer Sorrentino zijn Magnum-condooms bovenhaalt. Hij wil er eentje aan Palin cadeau doen, maar die bedankt vriendelijk. Beiden komen tot de conclusie dat ze elk op hun manier "situaties vermijden". Met als slotconclusie: "Neem een pauze en denk vooral na voor je eraan begint".

Pikant detail in de marge: ruim een maand geleden deed Palin nog alle moeite van de wereld om de media te overtuigen dat ze géén relatie had met Sorrentino. Ze namen toen nog beiden deel aan de Amerikaanse versie van “Sterren op de dansvloer”.

lees ook