"Sta op en maak verdorie dat je weg bent"

Wellicht heeft u die momenten al verbannen uit uw geheugen: een leerkracht, beu getergd en wellicht slecht geslapen, die plots op een autoritaire manier over een klas walst. Een ijzingwekkende stilte is het gevolg met leerlingen die nog nauwelijks durven te ademen. Het gebeurde onlangs tijdens een computerles in de Cornell’s School of Hotel Administration in New York. Aanleiding was een te luide geeuw, waarna docent Mark Talbert kordaat het heft in eigen handen nam.

Wanneer een schoolmedewerkster die achteraan in het lokaal zit, zegt dat de geeuw van ergens in de hal kwam, wil Talbert dit niet geloven en raakt pas echt geprikkeld. "Mijn slechte kant is even slecht als mijn plezante kant plezierig is. Maak me niet nog bozer. Ik wil de dingen hier informeel houden, maar er is een verschil tussen informeel en onbeleefd. En onbeleefd zal ik niet tolereren", aldus de leerkracht.

Met luide stem vervolgt hij: "Wanneer ik nogmaals zo’n luide geeuw hoor, sta dan op en maak verdorie dat je weg bent. Geeuw buiten. Hij moet zichzelf afvragen: waarom ben ik juist die loser die dat doet, terwijl de anderen dat niet doen? Treiter mij niet opnieuw tot dit punt." Talbert hoopt alsnog dat de dader aan hem anoniem verklikt wordt. Een student die de betreffende les bijwoonde sprak van een "really fucking scary" moment.

Op de website ratemyprofessors.com, een site waar leerkrachten kunnen beoordeeld worden, krijgt Talbert alvast een dikke onvoldoende en scoort een povere 1,8 op 5.

Mocht u bij het zien van de beelden een onaangenaam gevoel krijgen, dan heeft u duidelijk uw schoolverleden nog niet verteerd…

lees ook