"Verhoogd risico op aanslagen in Duitsland"

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière heeft vandaag gemeld dat er een verhoogd risico is op aanslagen in Duitsland, en meer bepaald dat er een aanslag gepland zou zijn tegen het einde van de maand.

"Volgens inlichtingen van een buitenlandse partner is het waarschijnlijk dat er een aanslag zal plaatsvinden eind november", zo zei de Maizière op een persconferentie (foto). Hij voegde er aan toe dat de informatie verzameld was na de ontdekking van bompakketten op vliegtuigen eind oktober.

"We hebben concrete aanwijzingen over de terroristische bedreiging", zei de minister. De veiligheidsmaatregelen op luchthavens en in stations zullen verscherpt worden. "Er is reden tot bezorgdheid, maar geen reden voor hysterie", zei de Maizière. "We gaan niet toelaten dat onze levensstijl wordt beperkt door internationaal terrorisme."

Duitsland is een mogelijk doelwit voor islamitische terroristische groeperingen omdat het troepen heeft in Afghanistan.