Amerikanen investeren meer in België

Na twee jaar van forse dalingen door de crisis, zijn de directe investeringen van Amerikaanse bedrijven in ons land opnieuw sterk gestegen. Toch trekken de buurlanden nog meer Amerikaans kapitaal aan.

De voorbije twee jaar waren de directe Amerikaanse investeringen in België fors teruggevallen door de economische crisis. Nu is er blijkbaar een duidelijke trendbreuk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlerick Leuven Gent Management School en AmCham, de Amerikaanse kamer van koophandel. 

In de eerste jaarhelft investeerden bedrijven uit de VS voor zowat 5,3 miljard dollar in ons land. Dat is 44% meer dan heel vorig jaar. Wel trekken onze buurlanden nog meer Amerikaans kapitaal aan. De totale Amerikaanse investeringen in het buitenland bedroegen in de eerste zes maanden van het jaar overigens 187 miljard dollar tegenover 103 miljard dollar in heel vorig jaar.