Antwerpse politie moet met de fiets of te voet

Vanaf 1 maart moeten de Antwerpse agenten meer met de fiets, de tram of de bus naar het werk gaan. Ze moeten dan ook hun uniform al aanhebben. Zo wil de Antwerpse politie een bijdrage leveren aan een schoner milieu, maar ze wil ook de zichtbaarheid van de agenten in het straatbeeld verhogen.

"We hebben ondervonden dat veel collega's vaak verplaatsingen maken met politievoertuigen, maar een aantal van die verplaatsingen kunnen ook met de fiets, het openbaar vervoer of te voet gebeuren", zegt Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie. "Bij voorkeur doen ze dat in uniform zodat we ook zichtbaar zijn wanneer we die verplaatsingen maken. Leuke bijkomstigheid is dat we ook een kleine ecologische bijdrage leveren. Zichtbare aanwezigheid werkt sowieso al preventief en wanneer er zich dan feiten voordoen op tram of bus, dan zijn we er onmiddellijk bij en kunnen we tussenbeide komen wanneer nodig."