bpost en Bee-Hive zijn nieuwe hofleveranciers

De koning heeft naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe lijst met hofleveranciers opgesteld. Daar staan dit keer drie nieuwe namen bij: bpost, hoedenmaker Christophe Coppens van Bee-Hive uit Brussel en traiteur Jean-Michel Loriers.

Hoedenmaker Christophe Coppens (foto) maakt al meer dan 15 jaar hoeden voor de koningin en de prinsessen. "Het is vooral een eer en een bevestiging van het werk dat we de voorbije 15 jaar hebben gedaan en dus zijn we er heel blij mee", zegt Coppens.

"Het is een kwestie van bepaalde regels te respecteren. Het mag er niet over zijn, maar het mag ook niet te klassiek zijn. Het is een evenwichtsoefening, omdat je wil dat mensen er mooier uitzien", klinkt het nog.

De drie nieuwe namen maken hun opwachting op de lijst in 2011. Tegerlijkertijd werden acht brevetten niet vernieuwd, onder meer die van de Antwerpse etui-fabriek Van Camp, boomkwekerijen De Gussem Gebroeders, Hotel Astoria en Mampey Wines.

Bekijk hier de lijst van hofleveranciers.

Het hof stelt elk jaar een lijst samen van mensen die zich als vertegenwoordiger van een zaak gebrevetteerd hofleverancier mogen noemen. De lijst wordt elk jaar op 15 november, op Koningsdag, opgesteld. De erkenning is vijf jaar geldig en geeft de uitverkoren bedrijven het recht om het koninklijk wapen te gebruiken in hun communicatie. Bij overlijden of sluiten van het bedrijf vervalt de titel.