Carrièreprijs voor Helena Bonham Carter

De Britse actrice Helena Bonham Carter (44) krijgt op 5 december de Richard Harris Award tijdens de uitreiking van de British Independent Film Awards. Het is een carrièreprijs voor haar bijdrage aan de Britse film.

Bonham Carter is de partner van regisseur Tim Burton. Ze is bekend van haar rollen in films als "A room with a view", "The wings of the dove", "Sweeney Todd" en "Alice in Wonderland". In de "Harry Potter"-films speelt ze de slechte Bellatrix Lestrange.

De actrice speelt ook mee in "The king's speech", een film over de stotterende koning George VI die 8 nominaties kreeg voor de British Independent Film Awards, onder meer die voor beste actrice in een bijrol voor Bonham Carter.

Eerder kregen onder anderen John Hurt en Daniel Day-Lewis de Richard Harris Award al.