Flashmob tegen de splitsing van België

Op de tonen van "Leve België" van Clouseau hebben 250 studenten deelgenomen aan een flashmob op de ULB-campus in Brussel. Het ging om een initiatief van het platform "Splitsing? Niet in onze naam!". Het platform werd opgericht door studentenvertegenwoordigers en studentenclubs van de ULB en de VUB, om de stem van de studenten over de politieke crisis te laten horen.

De symbolische actie begon om 12.30 uur op de ULB-campus in de Paul Hégerlaan. Op de flashmob liepen ook een Vlaamse leeuw en een Waalse haan broederlijk naast elkaar.

"Na acties van de syndicaten tegen een eventuele splitsing van het land, vonden we dat de studenten ook iets moesten ondernemen. We zijn vooral tegen de logica van de splitsing", verduidelijkt initiatiefnemer Charlie Le Paige.

Een delegatie van Gentse studenten was naar Brussel afgezakt om hun steun te betuigen. Op 25 november om 17 uur organiseren ze een kussengevecht tussen Brusselse en Vlaamse studenten op het Universitair Forum (UFO) van de Universiteit Gent.