Jill & Lauren verbroederen op de bus

Jill & Lauren, de Belgische kandidaten voor het Junior Songfestival, hebben woensdag een rondleiding gekregen in Minsk. Ze bezochten onder meer de nationale bibliotheek en het Titan Entertainment Centre.

Op de bus verbroederden de Belgische kandidates met de Georgische deelnemers aan het Junior Songfestival. Nadat de Georgiërs "Get up!" van Jill & Lauren hadden gezongen, zongen Jill & Lauren het Georgische nummer "Mari dari".

De eerste stop was de nationale bibliotheek van Wit-Rusland in Minsk. Het futuristische gebouw heeft de vorm van een diamant en telt meer dan 20 verdiepingen. De tweede stop was het Titan Entertainment Centre, waar de meisjes een lunapark bezochten en gingen bowlen.

"Ik kon het echt niet, maar toen begon ik me in te beelden dat ik de bal was. Ik zei toen de hele tijd "ik ben de bal, ik ben de bal". En toen heb ik zelfs een keer een strike gegooid", aldus Lauren.

Donderdag staat de tweede repetitie op het programma. Zaterdagavond vindt de finale van het Junior Songfestival plaats. De finale van de liedjeswedstrijd wordt live uitgezonden op Eén en wordt op zondag 21 november herhaald in de voormiddag op Ketnet.