Kinderboek van Obama in de winkels

In de Verenigde Staten ligt sinds gisteren het eerste kinderboek van president Barack Obama in de winkels. "Of thee I sing: A letter to my daughters" is een prentenboek voor lezertjes vanaf 3 jaar. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Obama schreef het boek in 2008, na zijn verkiezing tot president. Het is geïllustreerd door Loren Long. Op de cover van het boek staat een tekening van zijn dochters Malia en Sasha die hun hond Bo uitlaten.

In het boek vertelt Obama aan zijn dochters welke belangrijke rol 13 helden en heldinnen gespeeld hebben. Hij heeft het onder anderen over zangeres Billie Holliday, natuurkundige Albert Einstein, burgerrechtenactivist Martin Luther King en de voormalige presidenten Abraham Lincoln en George Washington. Het boek begint met de zin "Heb ik jullie onlangs nog verteld hoe fantastisch jullie zijn?"

"Hij heeft iets te zeggen", zegt Leonard S. Marcus, die de geschiedenis van kinderboeken bestudeert. "Hij weet wat geschiedenis is en ziet het belang van rolmodellen in."

Obama is niet de eerste Amerikaanse president die een kinderboek schrijft. Ook Theodore Roosevelt, Jimmy Carter en John F. Kennedy schreven werk voor de jongsten.