Onderzoek naar Kim De Gelder is afgerond

Het gerecht in Dendermonde is klaar met het onderzoek naar Kim De Gelder. Die vermoordde 2 jaar geleden 2 baby's en een kinderverzorgster in een crèche in Dendermonde. Hij verwondde ook 10 kinderen en 2 begeleiders én hij bekende ook de moord op een oude vrouw in Vrasene.

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent had beslist dat de onderzoeksrechter in Dendermonde een farmacoloog als deskundige moest aanstellen om na te gaan welke medicatie De Gelder had genomen sinds hij aangehouden werd. Dat leidde tot bijkomende vertraging.

De farmacoloog die bijkomend onderzoek moest doen, heeft zijn verslag nu neergelegd. Daarmee is het onderzoek afgerond. Het parket moet nu beslissen wat het met Kim De Gelder wil doen.

Ofwel vragen ze om hem voor het hof van assisen te brengen voor moord. Ofwel concludeert het parket dat De Gelder geestesziek is en dat hij naar een instelling moet. De beslissing zal wellicht de komende maanden worden genomen.