Piloot gecrasht toestel was "slaapdronken"'

De piloot van een onlangs in India neergestort vliegtuig, was slaapdronken. Dat blijkt uit onderzoek. Het toestel van Air India verongelukte in mei bij de stad Mangalore. Er vielen 158 doden, 8 passagiers overleefden de klap.

Uit de gegevens van de zwarte doos blijkt nu dat de piloot de helft van de vlucht geslapen had en niet goed wakker en gedesoriënteerd was voor de landing.

Op de geluidsbanden van de zwarte doos is geruime tijd luid gesnurk te horen. Bij de landing is dan de copiloot te horen, die de piloot vraagt de landing te onderbreken en het opnieuw te proberen. De piloot gaat daar niet op in en de laatste woorden op de band zijn "Oh my god".

De piloot, die de Servische nationaliteit had, was zeer ervaren met meer dan 10.200 vlieguren.