Roze diamant is duurste sieraad op veiling

Een zeldzame roze diamant van 24,78 karaat heeft op een veiling bij het veilinghuis Sotheby's 34 miljoen euro opgebracht, een record. De "Fancy Pink Diamond" is meteen het duurste sieraad dat ooit verkocht is op een veiling.

Er waren vier geïnteresseerde kopers, die hevig tegen elkaar opboden. Uiteindelijk bood Laurence Graff het meeste geld. Ze is een gevestigde handelaar in Londen. "Het is de meest fantastische diamant die ik ooit heb gezien en ik ben blij dat ik hem heb gekocht", zei Graff na de veiling.

De edelsteen is in een ring gemonteerd en is in smaragdvorm geslepen, een rechthoek met ronde hoeken. Normaal hebben enkel witte stenen zo'n vorm. De edelsteen is ook bijzonder door de zuiverheid. De diamant is volledig doorschijnend en heeft geen oneffenheden in het materiaal.

De "Fancy Pink Diamond" komt van een privéverzamelaar die het sieraad al zestig jaar in zijn bezit had.