18 november 2010, de ultieme recorddag

Mensen die graag wereldrecords verbreken hebben 18 november 2010 ongetwijfeld aangekruist in hun agenda. Vandaag wordt immers de zesde editie van “Guinness World Records Day” georganiseerd, een evenement waar talrijke wereldrecordpogingen worden ondernomen.

Zes jaar geleden zag de eerste “Guinness World Records Day” het levenslicht, naar aanleiding van de honderd miljoenste verkoop van het gelijknamige boek. De ultieme dag van de wereldrecords werd een jaarlijks fenomeen waar steeds meer mensen aan deelnamen.

Tijdens de vorige editie werden een kwart miljoen mensen geteld die in 23 landen probeerden talrijke wereldrecords te verbreken. Niet zonder succes, want op een dag tijd werden maar liefst 43 records verbroken.

Zo werden in Finland de meeste nationaliteiten in een sauna verzameld, in de Verenigde Staten wierpen een recordaantal mensen gelijktijdig met een lasso en in Ierland verzamelden een recordaantal mensen die zich verkleed hadden als een sprookjesfiguur. Dit jaar staat de teller op 47.234 recordpogingen, waarvan er slechts 3.459 succesvol bleken.

Vandaag zullen deze cijfers ongetwijfeld nog oplopen. In de loop van de dag kunt u op deze pagina terecht voor een update over de recorddag.

Recorddag 2010 in beeld