"Dezelfde krant schept meteen een band"

Uitgeverij Corelio heeft de datingsite WeMatch.be gelanceerd. Lezers van De Standaard en Het Nieuwsblad kunnen via de website relaties en vriendschappen aanknopen met andere lezers.

"Het grote voordeel van WeMatch.be is dat singles die zich inschrijven, alvast een ding gemeen hebben. Ze lezen dezelfde krant. Dezelfde krant, dat schept meteen een band", meldt Gert Ysebaert, uitgever bij Corelio.

Daten via de krant vindt Ysebaert niet vreemd. "WeMatch.be beantwoordt aan de natuurlijke verschuiving naar een complementariteit tussen print en online. Belangrijke grote buitenlandse kranten zoals de Britse Times, Guardian of Telegraph hebben ook online datingsites", klinkt het.

Corelio start twee sites op, voor elke krant een. Maar de profielen van de lezers van De Standaard en Het Nieuwsblad komen in dezelfde database terecht. Gebruikers kunnen de volledige site een maand gratis uitproberen als ze voor 31 december registreren. Daarna kost het 25 euro voor een maand of 75 euro voor zes maanden.

"WeMatch.be is een veilige datingsite. Profielen en mailverkeer worden uitgebreid gescreend", meldt Gert Ysebaert. Expliciete foto's en onbetrouwbare profielen zullen onmiddellijk worden verwijderd.