Album Susan Boyle opnieuw op 1 in VS en VK

"The gift", het nieuwe album van de Schotse zangeres Susan Boyle, staat zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk op 1 in de albumhitlijsten. Begin dit jaar stond ook haar album "I dreamed a dream" tegelijkertijd op 1 in de VS en in het VK.

Volgens haar platenfirma Sony is het de eerste keer dat een vrouw erin slaagt om binnen het jaar met 2 albums op 1 te staan. The Beatles (1969) en The Monkees (1967) deden het haar al voor.

Boyle zegt dat ze zich nooit blijer heeft gevoeld dan toen ze merkte dat haar album "The gift" even succesvol uit de startblokken schoot als haar debuut. "The gift" staat sinds vorige zondag op 1 in het Verenigd Koninkrijk en sinds gisteren in de Verenigde Staten.

Boyle werd wereldberoemd na haar succesvolle deelname aan de talentenjacht "Britain's got talent". Haar debuut "I dreamed a dream" kwam eind 2009 uit. Er zijn al meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht.