Bestuurder ontsnapt nipt aan de dood

Een man uit Ekeren is vanmiddag aan de dood ontsnapt toen een vrachtwagen die naast hem reed, omkantelde. De man kwam van het centrum van Antwerpen en nam de oprit naar de E34. Net op dat ogenblik kwam een vrachtwagen tegen hoge snelheid uit de bocht en kantelde over de vangrails.

De 35-jarige autobestuurder zag de container van 30 ton recht op zich afkomen en gaf plankgas. Net op tijd, want de container knalde net achter zijn wagen tegen het asfalt. De Nederlandse vrachtwagenbestuurder raakte slechts lichtgewond. De autobestuurder werd in shock weggevoerd nadat hij op de middenberm enigszins weer bij zijn positieven was gekomen (foto).

Door het ongeval, dat iets na 13 uur gebeurde, was er verkeershinder op de Ring en op de Charles De Costerlaan. De vrachtwagen vernielde tijdens zijn val ook een elektriciteitskast en een verlichtingspaal en verloor zijn lading metalen profielen.