Bisschoppen willen getuigen over misbruik

De Belgische bisschoppen zijn bereid om te getuigen voor de Kamercommissie over seksueel misbruik. Die gaat volgende maandag van start.

Vandaag zijn de bisschoppen en kardinaal Godfried Danneels bijeengekomen. Na afloop heeft een woordvoerder gezegd dat ze allen bereid zijn te getuigen als de Kamercommissie voor seksueel misbruik daarom vraagt. Een uitnodiging is er nog niet, maar de bisschoppen verwachten die.

De Kamercommissie is opgericht na de recente schandalen over seksueel misbruik in de kerk en de heisa rond de huiszoekingen op het aartsbisdom, in de kathedraal van Mechelen en bij de commissie-Adriaenssens die het misbruik onderzocht.

De commissie van de Kamer gaat volgende maandag aan het werk. Eerst zullen de organisaties van de slachtoffers gehoord worden.