Directie van Bpost doet stakers voorstel

De directie van Bpost heeft de stakers een voorstel gedaan. De werknemers van het kantoor aan de Kortrijkse Steenweg hebben het werk neergelegd om te protesteren tegen de hoge werkdruk. Grote oorzaak daarvan is de staking bij geldtransporteur Brink's.

De directie van Bpost heeft de stakers in Gent een voorstel gedaan om de werkdruk te verminderen. Bpost heeft extra personeel ingezet, maar in één kantoor in Gent vonden ze dat niet genoeg. Nu is er dus een voorstel van de directie. Morgen zal het personeel over het voorstel stemmen.

Door de staking bij Brink's komen veel mensen hun pensioen afhalen in een postkantoor. In Gent kwamen gisteren 260 mensen over de vloer in het kantoor waar nu gestaakt wordt. Omdat er in de stad ook een aantal kantoren gesloten werden, hebben de bestaande kantoren nu meer dan de handen vol. Volgens de vakbonden is de situatie ernstig. "Dit is een enorm groot probleem. Er is overal ongenoegen. Het personeel zit op zijn tandvlees”, zo zegt Rudi De Coninck van de liberale vakbond.

Vanmiddag is in Brussel overlegd over de loketten van de post en de bemanning ervan. De situatie in Gent kreeg er extra aandacht. Eerder van de week legde het personeel van Gent 1 al het werk neer. Ook toen was de werkdruk een van de redenen.